DEZBATERE: Ce parere aveti despre „reinvierea” unui partid istoric, PNT-CD, prin afilierea la Uniunea Social Liberala?

Dragii mei, va propun un subiect de dezbatere pe care multi l-ar putea categorisi ca fiind unul desuet, insa eu il consider a fi unul interesant. Intrebarea care sta la baza acestei dezbateri este: Ce parere aveti despre „reinvierea” unui partid istoric, PNT-CD, prin afilierea la Uniunea Social Liberala?

Am formulat in acest sens intrebarea deoarece este lesne de inteles ca PNT-CD nu poate intruni, la ora actuala, de unul singur, numarul suficient de voturi pentru a intra in Parlament. Au tot fost cateva zvonuri si chiar fostul premier al Romaniei, Victor Ciorbea, a dat de inteles ca ar fi interesat de o afiliere la Uniunea Social Liberala.

Raspunsurile dumneavoastra la intrebarea dezbaterii (scrieti-le la comentarii, iar eu le voi introduce in articol):

 • Vogel Igo: „Nu mai exista PNTCD. Exista fosti FPS-isti si … Ciorbea & Pavelescu …”
 • Roxana Balaneanu: „Este singurul partid fara continuitate, de tipul PCR-FSN_PD-PDL.  Oamenii de aici sunt urmasi ai celor din puscariile comuniste. Oamenii din Piata au scandat pentru o aparitie noua pe scena politica. sunt satui de traseismul fara rusine al celor care sunt la putere din ’90. Acesti oameni din PNTCD ar putea constitui o alternativa reala, dar nu alaturi de USL ci pe propriile forte. Ar fi un moment de lansare politica si schimbare reala. eu sunt PNL ca orientare insa daca as fi consultant PNTCD i-as sfatui sa mearga singuri. Au notorietate istorica si nici un pacat care sa-i cocoseze.”
 • Lazar Gigel: „Daca se reunesc ca un partid unitar cred ca ideea nu este rea … desi ar mai fi o teorie … CDR a fost foarte virulent in perioada 1996-2000 cu PSD. Acum ma intreb daca in forma actuala PNT-CD are puterea sa impuna o regula a jocului cand nu are mult peste 1 % in sondaje. Multi nu uita si dezastrul dobanzilor ce au ajuns in perioada CDR si la 240% … Cred ca sunt multe argumente ca CDR sa doreasca dar prea putine ca USL sa primesca oferta … parere personala.”
 • Despina Petra Gheorghief: „PNT-CD trebuie sa fie asa cum ii este numele si cum a fost infiintat. Prin afiliere si prin nu stiu ce alte combinatii isi pierde din identitate, nu numai ca nu se poate numi politica, dar nici diplomatie politica nu mai poate fi. Se zice ca mortii trebuie lasati sa se odihneasca in pace si de ei numai de bine … asa ca ideal ar fi a nu li se mai pateze numele.”
 • Despina Petra Gheorghief: „Politica de doi bani … cum naiba <reinvie> toti si toate doar in preajma alegerilor?! Ar fi fost foarte bine daca <reinvia> de-adevarat dupa Revolutie (din’89 nu aia din 1848)”
 • Gabriel Savulescu: „O idee excelenta. Daca PNTCD adera la USL, atunci PDL va dispare. USL va avea toate cele trei componente centru-dreapta-stanga, trei pivoti in federatiile internationale: ELDR, PSE, PPE. Prin afilierea PNTCD la USL, miturile si intoxicatiile PDL gen „Uniunea Socialista”, „PNL se topeste in PSD” ar dispare. Si desigur diversiunea neotatarascista „RL” si-ar pierde legitimitatea. Si in ultimul rand USL ar capta si electoratul monarhist.”
 • Romeo Ghilase: „Bunicul meu avea o vorba „Taranistii, tata, iau si pielea de pe al sarac”… Am mai trecut printr-o guvernare cu partidul taranist la conducere. Parca nu a fost cine stie ce … Doar ca au ridicat putin valoarea sociala a personalitatii. Ca si revenire pe esichierul politic – da, sa revina! Sunt intru totul de acord deoarece, se ascute lupta pentru mentinerea unei echitati politice. Ca valoare, sa vedem cu ce se arunca partidul taranist in lupta. De preferat sunt taranistii tineri … au asa ceva?”
 • Tudoroiu Petrica: „Care PNTCD, ca acum exista 3 grupari care poarta acel nume si fiecare vrea sa mearga in directia sa proprie. Avem gruparea Ciorbea, care dupa ce acum 3 luni s-a milogit la Basescu, acum s-au trezit ca vor si ei in USL; gruparea Lupu-Pavelescu, care e plina de oportunisti si ar bate palma cu UNPR sau PP-DD numai ca nu a reusit inca sa fie recunoscuta in instanta drept singura reprezentanta a PNTCD; iar in ultimul rand gruparea Moiescu, cea mai putin cunoscuta dintre cele 3 factiuni, care ar dori o alianta cu PDL-ul. Dar nu in orice conditii. Cat timp PNTCD-ul nu rezolva aceasta problema a fractionarii, nu poate fi vorba de o cooptare a acestuia in USL. Iar in al 2-lea rand PNL nu-si doreste ca taranistii sa mai revina in Parlament. Sa nu uitam faptul ca PNL a crescut de la un partid de 6-7%, la unul de 20% in urma disparitiei PNTCD-ului din Parlament. Daca taranistii ar reveni in arena politica ar deveni un concurent serios pentru liberali, in zona de centru-dreapta.”
 • Mihai Firica: „PNTCD este singurul partid care a platit pentru greselile savarsite la guvernare. Din 2000 a fost lasat in afara Parlamentului in timp ce formatiuni care au facut mult rau Romaniei isi disputa ciolanul. Dincolo de fragilitatea pe care o au, provocata de fractionare si dispute sterile, taranistii cred ca au capacitatea de a reveni singuri in Parlament. Primul pas este intrarea in cat mai multe consilii locale si judetene. Dintre toti potentialii lideri, Vasile Lupu se dataseaza clar, avand imaginea unui politician care a lasat lucruri buna in urma sa, a luptat alaturi de Corneliu Coposu si nu a fost acuzat de coruptie. Domnul Ciorbea sa-si rezolve probleme de la DNA cu un patrimoniul fostului UGSR si apoi sa caute un drum langa partidul de care s-a desprins, formand acel ANCD. Asadar, PNTCD sa mearga singur in alegeri, fara compromisuri cu USL (PSD + PC…) sau cu PDL (PP-DD + UNPR)!”
 • Dana Neagu Orice forta politica care are cat de cat o prestanta, chiar daca usor terfelita, cum este cazul PNTCD-ului actual, dar care intinde o mana USL-ului, ar trebui sprijinita, nu impinsa in bratele PDL-ului. Mi se pare o idee inteligenta sa preiei cat mai multa forta politica, slabind forta adversarului.
 • Radu Florin Pavlov:  PNT-CD a fost distrus de securistii infiltrati inca de pe vremea lui Corneliu Coposu… Crezi ca acum al’de Marian Milut si Aurelian Pavelescu (avocatul ala mic cu capul mare) sunt altceva, sau ca reprezinta alte interese…?! Io nu cred… Asa ca nici PNT-CD nu cred sa aiba vreo sansa de unul singur…
 • Ursarescu Dorin: Tot respectul pentu ceea ce afost PNTCD,dar asa cum arata acum,prezinta un risc mare de contaminare pentru USL.
 • Vasile Blaga: Daca fac ca la alegerile trecute, nu. Nu au cap si coada, sunt niste oportunisti mizerabili nu vedem expozeurile de la TV-uri
 • Horea Dan: De 22 de ani votam impotriva cuiva motiv pentru care va propun sa votam in sfarsit pentru ceva. Am ratat sansa de-a avea un presedinte cu adevarat democrat: Ion Ratiu. Nu am stiut sa-l apreciem la justa valoare pe MSR Mihai I ori seniorul Corneliu Coposu si multi altii ratand instaurarea monarhiei constitutionale. Pe langa cel care a realizat Marea Unire – Iuliu Maniu – acest partid l-a dat pe Ion Mihalache un alt mare vizionar a carui idei distridutiste sunt mai actuale azi ca oricand. Pana unde mergem cu ignoranta? Azi cand lipsa acuta de valori isi spune cuvantul ii mai avem in viata pe MSR Mihai I, doamna Doina Cornea si multe alte personalitati pe care acest partid le-a dat tarii de-alungul timpului. Inchei rugandu-va sa nu lasam sa se implinesca zicerea unui lider comunist: Noi la guvernare si tot noi in opozitie adica: FSN = FSN1 + FSN2

8 Responses to “DEZBATERE: Ce parere aveti despre „reinvierea” unui partid istoric, PNT-CD, prin afilierea la Uniunea Social Liberala?”


 1. Care PNTCD, ca acum exista 3 grupari care poarta acel nume si fiecare vrea sa mearga in directia sa proprie. Avem gruparea Ciorbea, care dupa ce acum 3 luni s-a milogit la Basescu, acum s-au trezit ca vor si ei in USL; gruparea Lupu-Pavelescu, care e plina de oportunisti si ar bate palma cu UNPR sau PP-DD numai ca nu a reusit inca sa fie recunoscuta in instanta drept singura reprezentanta a PNTCD; iar in ultimul rand gruparea Moiescu, cea mai putin cunoscuta dintre cele 3 factiuni, care ar dori o alianta cu PDL-ul.dar nu in orice conditii.Cat timp PNTCD-ul nu rezolva aceasta problema a fractionarii, nu poate fi vorba de o cooptare a acestuia in USL. Iar in al 2-lea rand PNL nu-si doreste ca taranistii sa mai revina in Parlament.Sa nu uitam faptul ca PNL a crescut de la un partid de 6-7%, la unul de 20% in urma disparitiei PNTCD-ului din Parlament.Daca taranistii ar reveni in arena politica ar deveni un concurent serios pentru liberali, in zona de centru-dreapta.

 2. Romeo Ghilase spune:

  Bunicul meu avea o vorba " Taranistii, tata, iau si pielea de pe al sarac"….Am mai trecut printr-o guvernare cu partidul taranist la conducere. Parca nu a fost cine stie ce….Doar ca au ridicat putin valoarea sociala a personalitatii. Ca si revenire pe esichierul politic- da, sa revina! Sunt intru totul de acord deoarece, se ascute lupta pentru mentinerea unei echitati politice. Ca valoare, sa vedem cu ce se arunca partidul taranist in lupta.De preferat sunt taranistii tineri….au asa ceva?

 3. Mihai Firica spune:

  PNTCD este singurul partid care a platit pentru greselile savarsite la guvernare. Din 2000 a fost lasat in afara parlamentului in timp ce formatiuni care au facut mult rau Romaniei isi disputa ciolanul. Dincolo de fragilitatea pe care o au, provocata de fractionare si dispute sterile, taranistii cred ca au capacitatea de a reveni singuri in parlament. Primul pas este intrarea in cat mai multe consilii locale si judetene. Dintre toti potentialii lideri, Vasile Lupu se dataseaza clar, avand imaginea unui politician care a lasat lucruri buna in urma sa, a luptat alaturi de Corneliu Coposu si nu a fost acuzat de coruptie. Dl Ciorbea sa+si reyolve probleme de la DNA see you patrimoniul fostului UGSR si apoi sa caute un drum langa partidul de care s-a desprins, formand acel ANCD. Asadr, PNTCD sa mearga singur in alegeri, fara compromisuri see you USL (PSD + PC…) sau see you PDL (PP-DD + UNPR)!

 4. Horea Dan spune:

  De 22 de ani votam impotriva cuiva motiv pentru care va propun sa votam in sfarsit pentru ceva. Am ratat sansa de-a avea un presedinte cu adevarat democrat: Ion Ratiu. Nu am stiut sa-l apreciem la justa valoare pe MSR Mihai I ori seniorul Corneliu Coposu si multi altii ratand instaurarea monarhiei constitutionale. Pe langa cel care a realizat Marea Unire – Iuliu Maniu – acest partid l-a dat pe Ion Mihalache un alt mare vizionar a carui idei distridutiste sunt mai actuale azi ca oricand. Pana unde mergem cu ignoranta? Azi cand lipsa acuta de valori isi spune cuvantul ii mai avem in viata pe MSR Mihai I, doamna Doina Cornea si multe alte personalitati pe care acest partid le-a dat tarii de-alungul timpului. Inchei rugandu-va sa nu lasam sa se implinesca zicerea unui lider comunist: Noi la guvernare si tot noi in opozitie adica: FSN = FSN1 + FSN2


 5. domnule tanase, de cand sunteti membru pntcd, de un an, de doi ani, si ce+ati facut in acest timp ca membru pentru ca pntcd sa ajunga la 33% din electorat, va spun eu ca n+ati facut nimic, si de asta pntcd este la 1 la suta, si daca ati facut tot ce a depins de dvs.si pntcd este la 1 la suta, inseamna ca n+ati fost bun, si atunci dati+va la o parte si lasati pe altii sa aduca pntcd la 33%, si nu ne lamuriti ca din motive de extraterestri pntcd este la 1 la suta de asta trebuie sa ne bagam in curu usl!!!


 6. hahaha asta a fost, de departe, cea mai buna gluma pe care am auzit-o in viata mea. nu sunt membru PNTCD (fie vorba intre noi, nici nu mi-as dori), dar nici membrul altui partid nu sunt… am lansat o dezbatere in jurul unei idei…atata tot …


 7. nu va mai grabiti sa dati verdicte inainte sa va informati despre mine… http://www.tashy.ro/despretashy , in caz ca va intereseaza


 8. am fost blocata pe trenul 1752 suceava bucuresti, intre marasesti si ramnicu sarat, acum am ajuns acasa, va raspund maine la comentarii

Lasă un răspuns